2018. január 16., kedd

10 napos imaközösség - 7. nap - KEDD

A teljes anyagot itt lehet letölteni: http://adventista.hu/esemeny/tiz-napos-imakozosseg/
A napi anyagok pedig itt lehet olvasni: 
http://40reggeljezussal.blogspot.hu/

7. nap A HÓSEN

„A mi Urunk Jézus Krisztus nevére kérlek titeket testvéreim, hogy mindnyájan egyféleképpen szóljatok, és ne legyenek közöttetek szakadások, hanem ugyanazzal az érzéssel és ugyanazzal a meggyőződéssel igazodjatok egymáshoz.”  (1Kor 1:10)

A 12 kő, amely Izrael 12 törzsét jelképezte a hósenen volt található, amelyet a főpap a szívéhez közel viselt. Ebből megtanulhatjuk, hogy milyen fontos összetartani, egynek lenni Krisztus szeretetében és kinyilvánítani ezt a szeretetet a gyülekezeten belül és azon kívül.

Isten művében sikerünk titka az lesz, ha népünk összhangban munkálkodik. Összehangolt cselekvésre van szükség. Az Úr ügyében Jézus Krisztus testének minden egyes tagja el kell végezze a maga részét, azon képességek mértékében, amit a menny nekik adott. Össze kell tartanunk a nehézségekkel és az akadályoztatásokkal szemben, váll a vállhoz, szív a szívvel együtt.
Ha a keresztények összhangban munkálkodnának, egy emberként törve előre a mennyei erő irányításával egy cél betöltése érdekében, megmozgatnák az egész világot. (Christian Service, 75. oldal)
Nincs magasztosabb munka a missziós könyvterjesztésénél, mert ez a legmagasabb erkölcsi kötelességek végzését foglalja magában. A résztvevőknek szüntelenül a Szentlélek irányítása alatt kell állniuk. Itt nincs helye az önfelmagasztalásnak. Mivel rendelkezik bármelyikünk, amit nem Krisztustól kapott? Szeressük testvéreinket, s egymás segítésével mutassuk ki a szeretetet! Legyünk együttérzők és előzékenyek! Tartsunk össze, húzzuk egyenletesen az igát! Csak akik életükbe ültetik, s gyakorlatba viszik át Krisztus imáját, azok állhatnak helyt a világra következő próbákban. A magukat magasztalók Sátán hatalmába adják magukat, csalásai befogadására készülnek fel. Az az Úr szava népéhez, hogy emeljük a zászlót mindig magasabbra. Ha engedelmeskedünk, velünk dolgozik, ezért siker fogja koronázni erőfeszítéseinket. Munkánkra felülről származó áldást nyerünk, s kincseket tartalékolunk Isten trónjánál. (The Colporteur Evangelist, 25. oldal)
Tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek. Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál. (Fil 2:2-3)
A hírnökök között túlságosan felütötte fejét a függetlenség, önállósodás lelkülete. Ezt a lelkületet félre kell tenniük, és Isten szolgáinak közelebb húzódni egymáshoz. Túl sokan kérdezik: „Testvérem őrizője vagyok?” Az angyal így szólt: „Igenis, őrizője vagy. Őrködj nyitott szemmel testvéred fölött, gondoskodj jólétéről, táplálj iránta szerető, jóindulatú lelkületet. Tartsatok össze, tartsatok össze!” Isten arra vágyik, hogy az ember legyen nyílt és becsületes minden színlelés nélkül; szelíd és alázatos egyszerűséggel. Ez a Menny elve, Isten rendelte így. (Gospel Workers [1892], 259. oldal)
Túl sok a hidegség és a közömbösség – túl sok a „nem érdekel” lelkület a magukat Krisztust követőinek vallók között. Mindnyájunknak törődnie kell a másikkal, féltő szeretettel vigyázva a másik érdekeire. „szeressétek egymást!” – és akkor erős falat építünk Sátán gonosz cselszövései ellen. Az ellenállás és üldözés közepette ne csatlakozzunk a gyűlölködőkhöz, ne egyesüljünk a nagy lázadóval, akinek az a különleges munkája, hogy vádolja az atyafiakat, hogy rágalmazza és jellemüket bemocskolja.
Az év hátralevő részében legyünk hatékonyabbak a keserűség gyökere minden sejtjének elpusztításában, eltemetve azokat az óév sírjában. Kezdjük az újévet sokkal gyöngédebb lelkülettel, mélyebb szeretettel Isten családjának minden tagja iránt. Tartsatok össze! „Egységben megállunk, a széthúzásban elbukunk.” Foglaljatok el magasztosabb, nemesebb álláspontot, mint eddig bármikor! (Our High Calling, 370. oldal)
Ha Sátán valami bírálatot tud szítani az Úr hitvalló népe körében, az futótűzként terjed egyik testvértől a másikig. Ne adjatok helyt a bírálgatás lelkületének, mert az Sátáni tudomány! Ha befogadjátok, irigység, féltékenység és gyanúsítgatás fog megmutatkozni közöttetek.
Tartsatok össze! – hallom a parancsot üdvösségünk Vezérétől. Tartsatok össze! Ahol egység van, ott erő is van. Akik az Úr oldalán állnak, összetartanak. Tökéletes egységre és szeretetre van szükség az igazság hívei körében. Minden olyan dolog az ördögtől van, amely széthúzáshoz vezet. Az Úr azt kívánja, hogy népe olyan egységben legyen vele, mint a szőlővesszők a szőlőtővel. Ekképpen ők is egyek lesznek egymással. (Szemelvények Ellen G. White írásaiból. 3. kötet, Budapest, 2010, Advent Kiadó, 320. oldal)
Mindenki törekedjék betölteni Krisztus imáját: „Legyenek mindnyájan egyek, mint Te, Atyám, bennem vagy, és én Tebenned.” (Jn. 17:21) Milyen csodálatos egység ez! Krisztus így szól: „Arról ismeri meg mindenki, hogy a tanítványaim vagytok, ha szeretettel vagytok egymás iránt.” Jn. 13:35 (Testimonies for the Church, 5. kötet 488-489)

A közös ima javasolt formája

Dicsőítés
·          Urunk, dicsőítünk téged azért, aki vagy – a szeretet, a béke és az egység Istene vagy.
·          Dicsőítünk az egység példájáért, amely a tanítványok között volt tapasztalható Pünkösd után.
·          Köszönjük, hogy békességet teremthetsz ma a gyülekezetekben és az otthonokban.
Bűnvallás és a bűn feletti győzelem kérése
·          Atyánk, kérünk, mutasd meg, hogy mely bűnöket kell nyilvánosan és melyeket személyesen megvallanunk! Győzelmet kérünk ezek fölött a bűnök fölött!
·          Kérünk, bocsáss meg nekünk azokért az alkalmakért, amikor széthúzást idéztünk elő Krisztus testében szavainkkal és tetteinkkel!
·          Köszönjük, hogy 1Jn:9 szerint megbocsátasz nekünk.
Könyörgés és közbenjárás
·          Urunk, kérünk, hogy vezesd el népedet „a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra” (Ef 4:13)
·          Segíts, hogy semmit se tegyünk önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsuk egymást önmagunknál!
·          Urunk, kérünk, adj nekünk alázatos szívet és szeretetet azok iránt, akikkel nehéz együtt élni és dolgozni!
·          Urunk, kérünk, mutasd meg nekünk, hogy az egység akadályai vagyunk-e a gyülekezetben vagy a családi kapcsolatainkban. Kérünk, lágyítsd meg a szívünket és teremts egységet közöttünk a te terved szerint!
·          Egységért imádkozunk a helyi gyülekezet vezetői között és a világegyház vezetői között is.
·          Add, hogy a hetednapi adventisták világszerte megragadják a Teljes tagbevonás látását. Adjad, hogy mindannyian aktívak legyünk a személyes bizonyságtevésben, a kiscsoportos misszióban és a nyilvános evangelizációkban.
·          Kérünk, küldd el a te Szentlelkedet, hogy felkészítse az Adventista Világrádió hallgatóinak szívét, különösképpen a nagyvárosi környezetben. Adjad, hogy a gyülekezet tagjai hűséges utómunkát végezzenek, és tanítványokká tegyék azokat, akik keresnek téged!
·          Áldd meg az együttműködést az egyházszervezet és a támogató szolgálatok között az evangelizáció nagy munkájában! Add, hogy a te szolgáid együtt munkálkodjanak az egymás és az irántad való szeretetben!
·          Urunk, kérünk, mutasd meg, hogyan küldhetnénk több igazsággal teljes irodalmat (nyomtatott és elektronikus formában) a környezetünkben élőknek! Hívj el könyvevangélistákat, diák önkénteseket, szerzőket, média szakembereket és anyagi támogatókat, hogy a remény és az élet Igéje még jobban terjedjen. 
·          Urunk, imádkozunk azért a hét (vagy több) személyért, akik a személyes imalistánkon szerepelnek. Add, hogy megengedjék a Szentléleknek, hogy munkálkodjon életükben.
·          Imádkozunk a jelenlevők személyes szükségleteiért is.
Hálaadás                                                                 
·          Istenünk, küszönjük Jézust, aki néped egységéért imádkozott Jn 17-ben.
·          Köszönjük, hogy egyházad egysége segít a világnak elhinni, hogy Jézus az Isten Fia.


Javasolt énekek: Emeld fel szemed Jézusra (Van szívednek bánata búja…); Ne én, de Krisztus (HÉ 215); Isten szívén megpihenve (HÉ 310); Oly szent a szeretet (HÉ 311);  Isten oly jó; Az egyháznak csak Jézus (HÉ 306); Fel, mert eljő az éjjel (HÉ 292),

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése